MØD BENJAMIN, VORES PRAKTIKANT

13. jun, 2018

HOS DANSK STÅLMONTAGE TAGER VI ANSVAR FOR DET SAMFUND VI ER EN DEL AF. DET GØR VI BLANDT ANDET VED LØBENDE AT UDDANNE RUSTFASTE KLEJNSMEDE. DET BETYDER OGSÅ, AT VI STRÆBER EFTER AT HAVE MINDST ÉN PRODUKTIONSTEKNOLOG I PRAKTIK OM ÅRET. HER KAN DU MØDE VORES PRAKTIKANT BENJAMIN. Benjamin har for nyligt afsluttet et tre måneder langt praktikforløb her hos Dansk Stålmontage, et forløb som han selv føler, at han har fået meget ud af. – Allerede fra starten af fik jeg meget ansvar. Der skulle fx produceres nogle vogne i rustfrit stål til transport og opbevaring af spjældplader. Jeg fik lov til selv at stå for processen fra start til slut, hvilket jeg synes var ret spændende, fortæller Benjamin.

NYSGERRIG EFTER MERE

Benjamin er uddannet klejnsmed, hvor han nåede at arbejde 4 år i lære og 2 år som svend, inden han besluttede sig for, at det var tid til at prøve noget nyt. Han søgte derfor ind på uddannelsen som produktionsteknolog, hvor han har speciale i produktudvikling og konstruktion. Han var især nysgerrig på, hvad der sker fra et produkt bliver tegnet, til det bliver fremstillet. På uddannelsen er der indbygget et praktikforløb, og det var her, at Benjamins valg faldt på Dansk Stålmontage.
– Dansk Stålmontage virkede først og fremmest som en spændende arbejdsplads. Så kunne jeg også godt lide, at det er en smedevirksomhed, når jeg selv har en baggrund som smed. Det var også vigtigt for mig, at jeg ville føle mig som en del af virksomheden på lige fod med alle andre, og det har jeg virkelig gjort her. Man får lov til at lave mange ting, og man har generelt en stor berøringsflade. Drømmen for Benjamin er at komme ud og arbejde som konstruktør, men før han kan det, har han lige et afgangsprojekt, der skal gøres færdigt. Som en del af projektet har Benjamin designet et kloakdæksel med en speciel lukketeknik – et projekt, som giver nogle spændende udfordringer. Noget af opgaven bliver skrevet derhjemme, men han har også stadig sin plads hos Dansk Stålmontage, hvor han også kommer og sidder et par gange i ugen.
– Det er meget rart stadig at have noget sparring i form af de andre som sidder her, afslutter han.

Dato: 25. maj 2018