MØD ALFRED, VORES ARBEJDSMAND

1. jan, 2018

ALFRED BLIVER PÅ VÆRKSTEDET BESKREVET SOM LIDT AF EN GEORG GEARLØS. HAN ER NYSGERRIG OG HAN ELSKER AT OPFINDE TING OG LÆRE OM, HVORDAN FORSKELLIGE MASKINER VIRKER. SÅDAN HAR DET ALTID VÆRET, HVILKET OGSÅ ER GRUNDEN TIL, AT HAN EFTER SOMMER GERNE VIL STARTE PÅ UDDANNELSEN SOM DIPLOMINGENIØR I MASKINTEKNIK.

Mød Alfred. Han er 20 år gammel og ansat her hos Dansk Stålmontage som arbejdsmand, og har været her siden august 2017. Alfred blev færdig på gymnasiet sidste sommer og efter sommerferien, håber han at kunne starte på uddannelsen som diplomingeniør i maskinteknik. Som arbejdsmand kommer Alfred vidt omkring. Han laver alt forefaldende arbejde så som at pakke varer ud, svejse små ting og rydde op på værkstedet.

Alfred har altid været glad for at bruge sine hænder. Hvis han kunne vælge nu, havde han derfor valgt en EUX-uddannelse, der giver den studerende mulighed for at tage en gymnasial uddannelse, samtidig med at man tager en erhvervsuddannelse. EUX fandtes dog ikke, da Alfred i sin tid skulle vælge uddannelse, og derfor blev det altså til en STX. Dette var også en af grundene til, at han var lidt nervøs, da han skulle starte her hos Dansk Stålmontage.

– Inden jeg startede, var jeg lidt nervøs. Jeg har jo gået på gymnasiet og kommer fra den mere akademiske verden, så det der med at skulle ind på et værksted med smede, var jeg lidt nervøs for. Men det har kun været positivt. Alle folk har været meget søde og rigtig gode til at hjælpe og svare på alle de spørgsmål, jeg har haft, fortæller Alfred.

DET ER VIGTIGT AT HAVE EN BAGGRUNDSFORSTÅELSE

Det er vigtigt for Alfred at komme ud og rent faktisk selv sidde og arbejde med de ting, som han en dag kommer til at udtænke. Det er vigtigt at have en baggrundsforståelse for det man arbejder med, mener han. Det er dog ikke kun derfor, at han fandt vej til Dansk Stålmontage. Siden han var 5 år gammel, har han rodet med motorcykler sammen med sin far. De to har også indrettet et værksted sammen, hvor de går og hygger sig med forskellige ting. Det der med at bygge og opfinde, har altså altid været en del af Alfreds liv.


– Jeg elsker at opfinde og lave ting. Det er også noget jeg gør i min fritid. Jeg er i gang med at lave sådan en lille dampmaskine for sjov. Den er ikke helt færdig endnu, men det bliver den nok på et tidspunkt. Jeg synes, det er sjovt at opfinde. Det er også en af grundene til, at jeg gerne vil være ingeniør, fortæller han.

VIGTIG ERFARING

Til august har Alfred været her et år, og så er det tid til at sige farvel, for forhåbentlig er han kommet ind på drømmestudiet. Det får han dog først svar på i slutningen at juli, så spændingen må holdes ud lidt endnu. Alt i alt har Alfred været rigtig glad for at være her hos Dansk Stålmontage, og han føler sig bedre rustet til at skulle starte på studiet.

– Jeg er meget glad for at være her, og har fået mange vigtige ting med herfra, som jeg kan bruge, når jeg forhåbentlig starter på min uddannelse efter
sommer, afslutter han.


Dato: 22. juni 2018
Af: Stinna Engdam