TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN, MØLLER!

7. maj, 2018

SELVOM DER UNDER FØDSELSÅR STÅR ”1938”, HAR MØLLER INGEN PLANER OM AT STOPPE HELT PÅ ARBEJDSMARKEDET ENDNU. HAN NYDER SIN HVERDAG HOS DANSK STÅLMONTAGE, OG VI NYDER AT HAVE HAM HER.

Mød Palle Møller – eller bare ”Møller”, som han bliver kaldt her hos os. Lørdag den 28. april fyldte Møller 80 år, og han må derfor siges at være Dansk Stålmontages ældste medarbejder. Møller har været ansat hos Dansk Stålmontage i over 20 år, og han har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt med at komme de 10 timer i ugen, som han er ansat til. Ifølge ham er det nemlig alt for kedeligt bare at gå derhjemme.
– Nej, jeg gider ikke at gå på pension. Det er alt for kedeligt bare at gå hjemme. Man nyder også sine weekender meget mere, når man føler, at man laver noget i hverdagen, fortæller Møller

LYSTEN TIL AT SEJLE

Møller har ikke altid haft sin hverdag her hos Dansk Stålmontage. Faktisk har han heller ikke altid haft sin gang i Odense, selvom han er født her. Som helt ung var Møller nemlig ude og sejle med Mærsk.

– Det var fra jeg var 16 til jeg var 18 år. Jeg havde bare lyst til at prøve at sejle, fortæller han.

Møller kan stadig godt lide at sejle, og om sommeren er han ofte ude og sejle i det Sydfynske Øhav sammen med sin familie i datterens og svigersønnens båd. Især øen Ærø nyder han at komme til. Der er så skønt fortæller han, og det er hyggeligt at gå rundt i de gamle gader og ud til strandhusene ved vandet. Han var også med, da datteren og svigersønnen var i England for at hente båden hjem, hvilket bragte minder frem fra da han selv sejlede.

– Vi sejlede gennem den Engelske Kanal, hvilket jeg også gjorde, da jeg var ude og sejle med Mærsk. Da vi sejlede omkring Dover, kom det hele lige op igen. Jeg kunne tydeligt huske den gang, jeg selv var ude og sejle, fortæller han med et smil.

Da han kom hjem igen, gik der ikke mange år før han mødte sin kone, og hun blev gravid. På trods af deres unge alder holdt de sammen. De blev gift, købte hus og fik barn nummer to. Desværre afgik Møllers kone ved døden for nogle år siden, hvilket også er en af grundene til, at han med glæde kommer hos Dansk Stålmontage.

– Der er ikke noget ved bare at gå alene rundt derhjemme, siger han.

FRA SØMAND TIL ALT-MULIGT-MAND

På trods af, at Møller har arbejdet hos Dansk Stålmontage i over 20 år, er han faktisk ikke uddannet smed. Møller er uddannet grafisk trykker, og arbejdede med det i flere år inden branchen, som den var engang, helt stoppede med at eksistere. Det er nu heller ikke smedeopgaver, som Møller løser her hos os. Man kan måske med andre ord kalde ham for lidt af en ”alt-muligt-mand”. Det er Møller, der sørger for, at kaffemaskinen altid er fyldt op og at der er koldt vand i køleskabet. Derudover kører han også rundt med materiale og hjælper til med diverse småting, der hvor han kan.

– Møller er en meget vigtig del af Dansk Stålmontage. Han klarer sine opgaver rigtig fint, og han er utrolig god til at sprede godt humør i hverdagen. Det gælder både på værkstedet, på kontoret og specielt også ved de underleverandører og kunder, som han kommer rundt til. Vi er alle stolte af at have ham som kollega og ønsker ham et stort tillykke med de 80 år, siger Henrik Jensen, Direktør for Dansk Stålmontage.

Møller har altid et glimt i øjet og et smil på læben. Det er tydeligt, at han nyder at være her, ligesom vi nyder at have ham. Han spreder god stemning på båd kontoret og værkstedet, og han er altid klar på en lille snak. Vi siger stort tillykke med fødselsdagen til Møller!

Dato: 4. maj 2018

Af Stinna Engdam